Stavovi mladih o volontiranju na području Makarske i Makarskog primorja

24.06.2021.objavio: admin

Savjetovalište Lanterna i Lokalni volonterski centar Lanterna proveli su istraživanje na temu:

„Stavovi mladih o volontiranju na području Makarske i Makarskog primorja“

Istraživanje je provedeno s ciljem ispitivanja stavova o volontiranju te izvorima informiranja i načinima motiviranja u svrhu poticanja većeg volonterskog angažmana kod mladih osoba.

Rezultati ukazuju na generalno pozitivan stav mladih prema volontiranju, ali i na potreban veći angažman oko pronalaženja novih načina informiranja mladih vezano za volonterske aktivnosti.

Što se motiviranja tiče mladi ukazuju na veću potrebu educiranja javnosti o dobrobitima volontiranja i volonterskim angažmanima, ali i bolju regulaciju benefita koje bi mlade privuklo na učestalije volontiranje. Kroz kvalitetnije volonterske programe omogućiti mladima stjecanje volonterskog iskustva i lakše nošenje sa svakodnevnim obavezama.

Ovo istraživanje nam je dalo vrijedne informacije u kojem smjeru se Volonterski centar treba razvijati i kakvu pomoć i podršku pružiti organizacijama koje uključuju volontere u svoj rad kako bismo podigli razinu  i kvalitetu volontiranja.

Istraživanje je provedeno u sklopu projekta Razvijaj se, volontiraj! podržanog od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Cijeli rad od prikupljanja podataka, obrade i analize te sastavljanja rada odrađen je volonterski. Ovim putem zahvaljujemo volonterki Luciji Batinović na uloženom vremenu, znanju i trudu.

Stavovi mladih (PDF)

https://lvc.savjetovaliste-lanterna.hr/wp-content/uploads/2024/01/logo3.png
ZAPRATITE NASDruštvene mreže
Zapratite nas i podržite naš rad na društvenim mrežama.

Lokalni volonterski centar Lanterna. Sva prava pridržana.

Lokalni volonterski centar Lanterna. Sva prava pridržana,