O NAMA

Savjetovalište
Lanterna

O NAMA

Savjetovalište
Lanterna

Više informacija o Savjetovalištu Lanterna i našim projektima saznajte na mrežnoj stranici – poveznica

Savjetovalište Lanterna od 1999. godine radi na zaštiti zdravlja djece, mladih i obitelji; na promicanju zdravog stila življenja putem:
– savjetodavnog rada,
– osmišljavanja slobodnog vremena i
– edukacije.

Savjetovalište Lanterna osnovala je skupina stručnjaka pomagačkih zanimanja, spremnih svoje znanje i vrijeme podijeliti, volonterski se angažirajući u zajednici u kojoj žive.

Svojim programima povezujemo stručnjake zaposlene u institucijama iz područja odgoja, obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi. U naše smo programe nastojali uključiti što veći broj građana različitih zvanja i zanimanja te na taj način senzibilizirati za preventivne aktivnosti što više struktura lokalne zajednice.

Opći cilj udruge je pružanje psihosocijalne pomoći građanima lokalne zajednice, prvenstveno djeci, mladima i roditeljima s ciljem poboljšanja kvalitete života i razvoja društva te stručno osmišljavanje djelatnosti promicanja zdravog življenja.

Korisnici naših programa su djeca, mladi, njihovi roditelji i svi oni koji rade s mladima. Ovisno o vrsti aktivnosti mijenjaju se korisnici i njihov broj. Usluge korisnicima su besplatne.

U rad savjetovališta uključeni su stručnjaci iz različitih pomagačkih zanimanja te svi ostali koji su zainteresirani za rad na unaprjeđenju mentalnog zdravlja.
U našim projektima sudjeluje i veliki broj vanjskih suradnika; voditelja kreativnih radionica, sportskih aktivnosti, tribina i okruglih stolova, predavači, supervizori, volonteri i volonterke.

Naši suradnici su: Grad Makarska, osnovne i srednje škole Makarske i Makarskog primorja, Dječji vrtić «Biokovsko zvonce» Makarska, Centar za socijalnu skrb Makarska, Javna ustanova MARA, Udruga osoba s invaliditetom Sunce, UZOR Osejava, Udruga Ruke za bolju Makarsku, Zajednica športskih udruga, Biciklistički klub Makarska, Udruga K.U.M. Proložac, Planinarsko društvo Biokovo, Zajednica tehničke kulture, DAUP Orion, Nastavni zavod za javno zdravstvo SDŽ – Služba za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, Udruga Mi Split, Udruga Most Split

https://lvc.savjetovaliste-lanterna.hr/wp-content/uploads/2024/01/lanterna-logo-veci.png
gradmakarska
udruga-sunce
opcina-podgora
opcina tucepi
socijalna skrb
osnovna skola
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
1
2
3
4

KONTAKTIRAJTE NASJavite nam se

Kontaktirajte nas putem priloženih kontakata ili ispunite kontakt obrazac. Pravovremeno ćemo odgvooriti na sve vaše upite.
Addresa
Trg Tina Ujevića 5/3
21300 Makarska
Nazovite nas
+385 21 616 992
+385 91 531 7688
Email
savjetovalistelanterna
@gmail.com
https://lvc.savjetovaliste-lanterna.hr/wp-content/uploads/2024/01/kontakt.jpg

Kontakt obrazac

    https://lvc.savjetovaliste-lanterna.hr/wp-content/uploads/2024/01/logo3.png
    ZAPRATITE NASDruštvene mreže
    Zapratite nas i podržite naš rad na društvenim mrežama.

    Lokalni volonterski centar Lanterna. Sva prava pridržana.

    Lokalni volonterski centar Lanterna. Sva prava pridržana,